Cum influențează un spațiu curat productivitatea și starea de spirit?

   Un studiu făcut în Olanda, în birourile unor organizații non-profit, a demonstrat că productivitatea și nivelul de fericire al angajaților crește proporțional cu nivelul de curățenie. Adică, cu cât e mai curat, cu atât te simți mai bine și muncești mai cu spor!

   Dacă o companie dorește să crească din punct de vedere financiar, investește în marketing, idei de bussines și lasă deoparte activități considerate mai puțin importante, precum curățenia. Există “femeia de servici” care aruncă gunoiul și șterge praful cu un pămătuf. Dar care e diferența între un astfel de angajat și o echipă specializată de curățenie?

   O echipă de curățenie care prestează servicii B2B, folosește cele mai potrivite soluții și ustensile de curățenie în mod eficient, exact în orarul stabilit de administrator. Vorbim de o echipă care împarte sarcinile complexe optimizează timpul și eficiența.

   Ideea subliniată în studiul de caz menționat anterior, coordonat de Cleaning Research Association of The Netherlands, era următoarea: cu cât un spațiu este mai curat cu atât percepția angajatului despre curățenie este mai pozitivă. Drept rezultat, angajatul va fi mai satisfăcut la locul lui de muncă ceea ce îl va determina să fie mai productiv.

   Studiile arată că o curățenie mai calitativă crește productivitatea angajaților cu 4-10%. Un birou curat ajută angajatul să se simtă mai devotat companiei. Un spațiu de muncă murdar și dezordonat produce frustrare și nemulțumire.

   Ai fost vreodată într-o clădire de stat, veche, cu infiltrații și mucegai ici-colo, unde pare că e tot timpul rece? Ai întâlnit vreodată personal amabil și cu zâmbetul de buze?

   Dar într-o clădire modernă, poate o clinică nou deschisă, unde miroase frumos și primești botoșei de unică folosință?

   Acum că ai retrăit câteva experiențe care ți-au venit în minte, înțelegi de ce se spune că un mediu curat creează o conexiune emoțională?

   Apelează cu încredere la o echipă de curățenie specializată în servicii B2B, pentru a crește productivitatea și satisfacția angajaților tăi dar și pentru a crea un spațiu plăcut clienților care îți trec pragul.

Cum influențează un spațiu curat productivitatea la locul de muncă.